Home » Begeleiding » Specialisaties » Suikeranalyse

Suikeranalyse

Wanneer je een gezonde levensstijl wil aannemen dan zal je al snel merken dat er niet 1 oplossing of antwoord is. Vaak is het een zoektocht naar welk patroon het beste bij je past. Tijdens die zoektocht is het belangrijk om de werking van je eigen lichaam goed te leren kennen en te ontdekken hoe het reageert op bepaalde voedingsmiddelen. Een suikeranalyse geeft je hierover meer inzicht waardoor je gerichter je voeding kan gaan aanpassen.

Is een suikeranalyse iets voor mij?

Er zijn veel verschillende redenen waarom een suikeranalyse iets voor jou is.

  • Heb je diabetes type 2 dan zijn je suikerwaarden zowizo verstoord. Je moet dan je voeding aanpassen. Maar soms blijven je waardes verstoord ook al heb je reeds je voedingspatroon aangepast. Een suikeranalyse kan je dan meer inzichten geven in wat je precies nog kan verbeteren. Zo kan je je nuchtere glycemie en vooral je Hba1c verbeteren.
  • Je wil graag gewicht verliezen en fitter worden? Een suikeranalyse geeft je van bij de start een goed beeld over wat er nu precies moet worden aangepast aan je huidige voedingspatroon.
  • Je bent al een tijdje bezig met je nieuwe voedingspatroon omdat je graag gewicht zou verliezen, maar alle inspanningen lijken weinig tot niets op te leveren. Via de analyse kom je te weten welke aanpassingen nog zinvol kunnen zijn.

Hoe verloopt de analyse?

De analyse loopt gedurende 2 weken. Je komt op consultatie aan de start, in het midden en op het einde. De sensor zal gedurende deze twee weken

Eerste consultatie: plaatsen van de sensor

Tijdens het eerste gesprek maken we je dossier aan zodat alle gegevens aanwezig zijn voor het interpreteren van de resultaten van de analyse. Vervolgens plaatsen we de sensor op de bovenarm. Geen schrik, ik heb zelf reeds mogen ervaren dat het volledig pijnloos is. De sensor moet dan nog verbonden worden met een app op je smartphone zodat de gegevens van de sensor naar de app kunnen worden gestuurd.

Tweede consultatie: evaluatie en advies

Tijdens je eerste week eet je wat je normaal ook zou eten en drinken. Zo krijgen we een duidelijk beeld van wat je huidige voedingspatroon met je lichaam doet.

Tijdens dit evaluatiegesprek bespreken we je meetwaarden van de eerste testweek. Je krijgt advies op maat mee met daarnaast ook een bundel praktische tips, productinformatie, handige tools,… . Met het advies dat je hier meekrijgt ga je de dag nadien dadelijk aan de slag. De effecten van de aanpassingen zullen onmiddellijk zichtbaar zijn in je app.

Derde consultatie: eindevaluatie

Na de tweede testweek waarin je de adviezen hebt toegepast doen we een eindevaluatie. Wanneer je de eerste en tweede testweek naast elkaar legt zal je het verschil kunnen zien van je huidige eetpatroon en je nieuwe eetpatroon. We passen indien nodig nog de laatste dingen aan en zo heb je een plan op maat.

Afspraak maken

Een afspraak maken kan telefonisch of via mijn online agenda.

📞 0472/35.81.97
📅 Online agenda

Praktijkadres

Voeding & coaching
Diestersteenweg 31
3970 Leopoldsburg

Meer info