Home » Begeleiding » Specialisaties » Afslanken

Afslanken

Je kan op verschillende manieren gewicht verliezen. Samen gaan we op zoek naar een manier die het beste bij je past. Niet elke methode is voor iedereen geschikt. We kijken hiervoor naar je huidige gewicht, je streefgewicht, je levensstijl, diëten die je in het verleden hebt gevolgd,… . Daarnaast kijken we ook naar het tempo waarin je gewicht wil verliezen.

Gezonde voeding

Kies je ervoor om met gezond voeding aan de slag te gaan dan nemen we je huidige eetpatroon- en gewoontes volledig onder de loep. Op basis daarvan stellen we een haalbaar plan op en gebruik je voedingsmiddelen die je in de gewone supermarkt kan terugvinden. 

Dit alles doen we stap voor stap. Dat is belangrijk om die nieuwe gewoontes goed ingebouwd te krijgen in je dagdagelijkse leven. Door alles stap voor stap aan te pakken komen we ook heel snel te weten of bepaalde veranderingen werken voor je of net niet. Zo kunnen we tijdig bijsturen.

Tijdens het proces zal je voldoende ondersteund worden met praktische tips, recepten, productlijsten, winkelkaartje,… Kortom alles wat je nodig hebt om je nieuwe gewoontes duurzaam in je leven in te bouwen.

Naast praktisch voedingsadvies is het vaak ook nodig om niet enkel stil te staan bij wat je eet, maar ook waarom je dingen eet. Struggel je bijvoorbeeld met emotioneel eten, ben je een vervelingseter of voel je moeilijk aan wanneer je verzadigd bent. Ook dat zijn factoren die we mee onder de loep nemen. Om je hier optimaal in te begeleiden volgde ik een bijkomende opleiding die gebaseerd is op de principes van contextuele gedragstherapie en integreerde ik dit in mijn begeleidingen.

Maaltijdvervangers

Wil je je gewichtsverlies net iets sneller laten gaan? Moet je heel wat kilo’s kwijt? Of heb je soms weinig tijd om een gezonde maaltijd op tafel te toveren. Dan kan je kiezen voor de volwaardige maaltijden van Equilibre3.

De maaltijden van Equilibre3 bevatten hoogwaardige eiwitten. Dit is belangrijk zodat wanneer je gewicht verliest je vooral vetmassa verliest en zo min mogelijk spiermassa. Ze zijn laag in koolhydraten om op deze manier zo min mogelijk effect te hebben op je bloedsuikerspiegel en je zo sneller in de vetverbranding te krijgen. En als laatste bevatten ze vitamines en mineralen die we dagdagelijks nodig hebben.

Wil je meer weten over de producten van Equilibre3? Lees er meer over in volgend artikel. (Link)

Afspraak maken?

Klaar voor je eerste intake gesprek?

Afspraak maken

Een afspraak maken kan telefonisch of via mijn online agenda.

📞 0472/35.81.97
📅 Online agenda

Praktijkadres

Voeding & coaching
Diestersteenweg 31
3970 Leopoldsburg

Meer info